Saturday, September 22

Heategudega ei saa liialdada

Väike meenutus, mis vahepeal toimunud on.

Saaremaal olen tagasi tööl. Eelmine nv käisime ponidega ponidepäeval. Meie ( minu ja maili ) ponid olid super tublid. Poisid tulid 2 nädalat ennem ponidepäevi saarelt tsiviliseeruma . Tulemus oli see, et Olander pani kõik kinni ja Orbit sai oma klassis -  2 aastased - teiseks. Olander sai Best in show, Parim ERP ja Kurtna eri auhinnad. Auhindasid oli nii palju ja kõik olid nii ägedad.! Tubli töö siinkohal korraldajatele. Üritus oli väga mõnus. Mulle meeldis see, et hobustele anti aega näidata ennast. Väliskohtunike puhul meeldib mulle see, et neil ei saa kasvatajate suhtes ka eelistusi tulla, et keegi kellegi sõbranne vms on. Kõik on väga kriitiline ja aus. Meie hobustest sai veel Ofelia 3 aastaste märade parimaks ja Othilie sugumärana teiseks. Kõik pidasid ennast hästi üleval ja oli tore päev!



Olander oma ühest kolmest võidutekiga



Ponisid järgmisel päeval tagasi saare peale viimas. Esponeerime oma selle sügise moodusaapaid.



Kui eelmisel päeva oli Orbit päris puhas, siis Udrikel ta tahtis olla selline. Ihii. Seal ju kambas ainult mehed.






Need 2 viimast pilti on karjaajamisest. Otsisime karja 3 tundi taga. Siis oli kari 2 läinud. Lõpuks me nad siis leidsime ja õnneks nad võtsid kastikale ilusasti sappa ja väike eruguts atv'ga tagant. Sellist elu me seal siis elame.

KOdus olles olen ka sõidus koguaeg. Meil on ju hobused õpetada ja maha müüa. Üleeile käisid ka ühed vaatamas, aga nad on ilmselgeltliiga toored oma vanuse kohta - nad on 5 aastased mõlemad.

Ja muidugi mu Erikson ratsutada. Panustan sellele, et kui saaremaale koos kolime hakkame trenni tegemisega rohkem jälle tegema.Praegu ta natuke puhkab.

Tänane päev oli väga hobusetihe.  Hommikupoolikul käisid võtsin neile porgandeid ülesse natuke. Pärast käisime panime Anu juures varsale päitsed pähe ja võtsime treileri. Tõime mu teise hobuse Eloria Kablisse. Kohtus on issiga :) . Peale tulekuga läks kuskil 20-30 min. Teda hirmutas see treileri natuke liikumine, kui ta pooleldi sees oli ja käis peale ja maha mitu korda. Aga lõpus saime ilusti peale. Vaikselt ja tasakesti. Sõit läks ka sujuvalt.

Karja lastes nad kablutasid nagu ikka ringi. Erikson kaitses Eloriat. Ajas teisi eemale . Ise ta polnud tige, aga pidi esimesena tutvust teinud ja ei lasnud teistel talle liiga teha. Eloria ise jagas küll lakse teistele. Kõik läks päris rahulikult. Pärast Reserva ja Risling olid tigedad ta peale, aga keegi viga ei saanud kuidagi.

Pärast tõime nad kodu juurde läbi jõe uudistama, et kust vett saab ja soolakivi on. Siis E ja E sügasid üksteist ja olid üldse nii ninnunännud.

KUi neid seal koos jälgida, siis sealt saab päris ilusa paarisrakendi. Mõlemad nii mustad ja suht ühekõrgused. Eloria on ilusa pisikese peaga. Hetkel natuke veel ülekaalus, kuid sellega ma tegelen. Ja ta ise ka ehk. :D . Aga liikumised on tal päris ilusad. Ei olnud selline mõõda maad jooksmine vaid viskas ennast maast kõrgemale ja puhistas lahedalt. :)





Eloria  praegu.

Oma isaga.


Kumb on kumb?

C ya.

2 comments:

Ingrid said...

Selle paadipildi puhul ma kohe kujutasin ette, et teie istute seal ühes otsas, ja hobused seisavad kõrvuti teise paadipoole peal, vaatavad ringi ja ootavad, kuni saaks jälle maa peale astuda. :D

Grete Viljaste said...

Hobused said õnneks ainult veemõnusid nautida. Paadisõidu mõnud jäävad teiseks korraks siiski :D