Friday, July 2

Üks pikk postitus mitmest päevast. ( 2 praktikat )

29.06.2010

Ülevaatuse päev.

Saabusime Piirumisse Mariliniga kuskil enne 9. Marilini ema tõi meid ära.

Lasime poisid mereäärest liivakoplisse ja asusime neid ükshaaval puhastama. Järjekorda ei mäleta , aga kõik saime enam vähem puhtaks. Ka Russeli. Ootasime Sangari omanikku, et ta oma poisi eest ära võtaks, et me saaksime oma poisid boksidesse panna. Me ei jõudnud teda ära oodata ja läksime alla märasid puhastama.

Aivar ja Piret läksid alla siis poisse kinni panema. Nad oli loomulikult kõik pikali pannud :D . Aga õnneks ainult tolmused.

Märadest nii palju siis, et terve kari oli kohe kukil. saime kõik ilusti puhtaks.

Läksime ülesse ja ootasime tükk aega. 10 min enne 11, kui ülevaatus oleks pidanud hakkama, helistas Krista, et nad on alles Papiniidu ristis Pärnus. Ülevaatus hakkas siis kuskil enne 12 natuke. MIngi aeg saabusid Hektor ja Helmut ka.

Esimesena näitasime Ramsest. Ta käitus enam vähem, ikka see peaga vehkimine. Korra lendasid mul prillid ka eest ära. Seisime ja käisime ja jooksime ja siis liivakoplisse ja seal ta ei viitsinud üldse hüpata.

Üldemulje oli väga hea. Kõigile ta meeldis ja loomulikult näeb ta effektne välja ka.Kallastele ta väga meeldis ja lähem 14. aug. Hiiumaale ka.


Siis võtsime Rislingu. Käitus ilusti Tubli nagu ta on . Näitas oma ilusat traavi ja hüpet, aga Kallastele ei meeldinud enam nii palju , kui eelmine aasta. Aga temast saab hea ratsahobuse.


Russel.
Tubli oli. Käis ilusti ja seisis enam vähem . Ka pika kehaga, sama mis Rislingu puhulgi. Pikemalt polegi meeles. Aivar esitles teda, kuna mul oli juba nii palav, et ei seisnud püstigi. Sest jõhker ilm oli.

Rautsik.
Ai mu lemmik. Ta oli rahulik. Seisis ilusti käis ilusti. Jooksis ka natuke. Kõik hakkasid naerma, kui ma temaga tulin nuka tagant. Teised kõik olid ju nii suured ja tema pisike. 134 turi kõigest. Tegi oma araablase traavi. Ja kui pikalt ta lasi seda. Jalad käisid nii ette. Kõik ahhetasid. Hüppas ka vahvasti. Kallaste lemmik oli. Aga vasak esimene kabi on harki natuke, aga selle saab värkimisega korda. Temaga ka Hiiumaale minek. Sai kõik 8'sad, Jalad oli 7.

Märadega tulime ülesse siis, kui 3 torikat oli vaadatud. Rulli meeldis ja Rose meeldis vist rohkem, Aga Rubi ei meeldinud, et ta sõrasilmne ja albiino on, Aga kehalt ja nii polnud tal viga midagi.

Hindeid ja muud infot näeb ehsi kodulehelt

Kohal olid ka peened inimesed nagu Ago Ruus. Kes pärast pildistas seal päris palju . Ja Maie Kukk. Ning publikult oli ka ikka suht palju.

Päev oli pikk ja palav, aga kord ta otsa sai. Sain omale korraliku joodikupäevituse ka.

30.06.2010

Puhaksin ja käisin linnas Taaviga. Hobused puhkasid ka.vist

1. juuli.

Käisin Eriksoniga sõitmas. Hanks jäi kopli üksi ja sai hakkama küll.

Tegin palju volte ja suuremaid väiksemaid ringe. Tegin lühikese trenni. Palju traavi ja lõpus ka galoppi natuke,

2. juuli ehk täna.

Lõuna paiku tuli mul onupoeg ja trimmerdas aiaalused ära. Peale seda läksin natukeseks ka Piirumisse . Tegelesin Ramsesega.Tema varstine omanik. väike tüdruk istus tal seljas täna. Oli nii õnnelik ja tubli ja vapper:)

Võtsin kodust sedelga ka kaasa. Katsusin ohjata, aga sellest ei tulnud midagi eriti välja. Tegin ka korderingi, aga seal ta ka ei taibanud midagi. Homme tuleb Marilin ka kaasa ja katsume seljas kõõluda rohkem. Vat, kui peen.

Käisime hobustega vees. Liiva luidete peal. Vesi oli päris kõrge. eriksonl päris nabani kohati. Kole vägev trenn oli hobustele. Mingi tunnike sulberdasime seal edasi tagasi ja tegin tõrtsu traavi ja galoppi ka väikese otsa liiva peal, mitte vees. Tulime tagasi ja läksime ka natuke alevi ja metsa vahele jalutama. Tegime surnuaia ringi ülevalt küngaste pealt.

Homme on hobustel kindlasti jalad hästi kanged, et midagi kerget peale teha.

Ükspäev on plaanis ka Riina Rõa kutsuda trenni tegema ja vähe vaatama meid, et ikka tublid oleksime.

Aga tänaseks kõik. Vaatame aga jalgpalli ja ärge palavusega oma hobustele liiga tehke. :)

Päikest ;)

1 comment:

TuuliR said...

mis püha üritus seal Hiiumaal tuleb?