Friday, November 23

Söötmisest

Hobused saavad siin 4 x päevas süüa. Meil on 4 erinevat heina ( ehk siis hein, silo, põhk ja mingi silo ja heina laadne asi veel ) . Portusd kaalutakse igale hobusele eraldi. Need pannakse plastikust kasti sisse ja need lähevad boksi ette. Ühes kastis on terve päeva söök. Hobused saavad süüa väikestes kogustes.

3x päevas saavad nad jõusööta juurde. Kaera ei saa siin keegi. Siin on ainult must kaer ja seda segatakse graanulitega ja seda saavad ka ainult 2-3 hobust. KÕik meie hobused söövad Reverdy söötasid. Omanik on vist selle omanik või osanik vms. Meil ei söödeta nagu eestis, kus hobused saavad päevad jooksul 6 ja enam kg sööta päevas. Suured grand prix hobused saavad pool ja kolmveerand kopsikut ühte sööta. Õhtuti antakse juurde mingeid pulbreid ja õlisid. Üks oli Farrier Choise nt. 

Söödast veel, et on tavaline graanul, siis graanul porgandiga, müsli ja siis see segu musta kaeraga.  JA kõik. 

Siin on nii et enamus hobused on ikka karakteriga ja sa pead nad " ära osta" kui boksi sisened heina tutsuga, et surud suu täis. Siis on kindel, et keegi ei hammust jne. Jah nad hammstavad. nad on täkud ja käituvad nagu kasvatamatu beebid. Ise suured nagu koljatid. Tõesõna. Tk mõnel üle 180, aga neid ei ole õnneks eriti palju. Enamus on toredad,

Ühe hobusega mind hirmutati kohe ära, et kui lähed teda boksi kinni panema , siis tuleb seda teha koos nööriga päitsete küljes , sest muidu kui võtad niisama päitsetest kinni ja hakkad kinni panema, siis ta võib sulle kapjadega pähe hüpata. NOh . IKka tekib ju hirm sisse. Hobune on suur ja valge, Pea on samasuur, kui minu kohver siia tulles ja tk üle 180. Aga ma pean teda siin ikka valmis panema gym'i ja boksi tegema temaga koos. Aga täna ma sain sellest hirmust üle. Ta on nagu väike beebi. Selline totu :) Aga nunnu totu. 

Jah siin on igas boksis, kas nurgas või kuskil seinapeal kett, kuhu sa paned hobuse kinni, kui sul on vaja boksi teha või teda valmis panna koplisse,karuselli vms. See on nii inimese kui hobuse turvalisuse huvides. Ennekõike ikka hobuse ma arvan . :D

Ma paneks siia veel videosid ülesse kõigist hobusest, sest enamus on siiski kuuldsad, aga ma tean nende ühte või hüüdnime ja nii keeuline on neid ülesse leida netist. 

Thomas tegi Quidamiga esimese võistluse, kui ta oli 6 aastane ja viimase võistluse, kui Quidam oli 20 aastane. Ta käib teda boksis kutiplutitamas ikka. Nii armas :) Aga ta on ikka sporthobuse kohta sitaks vana ja näeb sitaks hea välja. POle mingit ära vajunud selga et koledaid puusi ja silmaaugud ei ole ka meeletult aukus. Ainult nägu on halliks läinud. 

Aga tsaukad jälle. :)

1 comment:

Anonymous said...

Eestis ei taheta kuidagi aru saada, et pole mõtet ämbritäit kaera hobusele päevas anda...