Friday, September 9

Alustasime siis Jaagupit hobustest. Võtsime mõlemad korraga omale hobuse. Mina Rautsiku ja Triin Russeli. Timmisime Russelile ka midagi ümber kere, sest minu sedelga vöö on pikk mõlemale hobusele. Triin alustas Russeliga korde ringil käimist ja mina ohjasin Rautsikut. Tegime alguses ringe, aga see pidev keeramine tüütas ära teda ja tegime pikki sirgeid Aare maja poole ja Kosmose parklasse. Tubli oli üksinda . Panin ka kapsli peale, hästi nõrgalt ja see oli uus ja segav faktor, aga harjus ruttu ära. Lõpus tegin Rautsikuga ka natuke topeltkorde moodi asja, aga hakkas keerutama ja ei saanud aru, miks ma tema taga ei käinud. Aga tegime mõni ilusa ringi ja siis palju kiitust ja õuna ja lõpetasime.

Triin ohjas peale kordetamist Russelit. Algul päitsete küljes ja pärast natuke ka suuliste küljes ja Russel oli päris vapper ja sai hakkama ilusti. Pärast voolisime Rautsiku kapju natuke ilusamaks, lõikasin kiilud ja raspeldasin. Russeli esimest paremat ja raspeldasime lühemaks . Russel annab nüüd muide kõiki 4 jalga. Pärast võtsime kivi ja tõusime kõrgemale ja kõõlusime selja peal natuke hobustel ja vehkisime üleval kätega.

Proovisime Rautsikule ka minu vana sadulat, aga see on kitsas talle ja minu sadul on suur talle. Peab ponisadula otsingutele asuma. Arvatavasti ka Ramsesele läheb väiksema istumisega sadul.

Käisime peale noori ka oma hobustega ratsutamas. Läksime platsile. Tegin Eriksoniga tööd ringi peal ja Triin juhendas. Pärast sõitsin ka Francoga natuke. Ja siis veel Eriksoniga. Tagasitulles olid meil kukeseente asukohad ära vaadatud ja võtsin rätiku kaelast ja saime lõpuks terve suure rätiku täie kukekaid. Õhtul tegime kukeseene kastet. Nämm.


Käisime kodust läbi ja söime natuke ja läksime Piirumisse.

Piirumis alustasime Rislinguga. Võtsime ta välja karjamaalt ja pesime haava puhtaks ja panime sussu. Harjasime ta puhtaks ja tegime soengu ka korda. Ilusad takjadpead olid nad mõlemad, aga natuke palsamit ja kõik oli kena. Triin võttis jalad ülesse ja pani ta kordele, et mida ta kujutab endast. Ega ta eriti tubli korde otsas ei olnud. Kiskus välja koguaeg ja piitsa peale hakkas vastu. Mitte, et teda oleks sellega löödud, aga iga märguanne oli kohe tagurpidi käik.






Samal ajal mina kasisin Ramsese lakka. No oli tööd. Aga välja tuli armas ponks poiss. Temaga me tulime ka aiast välja hiljem, kui Rislinguga oli lõpetatud. Panime ta lasipuu äärde, kammisin veel viimase takjad välja lakast ja tegin saba korda. Võtsime jalad ülesse ja tohterdasime suuremaid auke ja mokka. Risling on tal mokast hammustanud. Muidu näeb ta väga hea ja ilus välja. Ramsese panime ka korde peal käima, et näha kas ta käib ja mis teed. Olime samas talli ees. Punnis ikka vastu ja vehkis peaga ja korra tõmbas käest ka ära. Tõmbas tiigi äärde ja siis elas oma viha ja pahameele heinarulli peale välja ja siis oli kõik hästi jälle. Käis veel paar ringi ja lõpetasime. Oskab käia kordel. Andsime poistele õuna ja läksime alla.




Tutvusime ruunadega Ruunad on mel Atilaid, Robinson ja Argos. Järeldasime, et nad on ikka paksud ja mõlakas, Sügasime ja vaatasime, kas nad terved on. Otsustasime Argose kapju reguleerida. Saime esimesed ka tehtud. Need on tal ikka päris O's ja koledad.




Ja paljudel hobustel on siin luumune palju. Igatahes andsime õuna ja läksime märasid vaatama. Tegin õunadest pika rivi maha ja kõik tulid jooksuga. Risti muidugi kõige ees. Sõid nii rahulolevalt.



:)

No comments: