Sunday, September 4

Kõik on uus , septembri kuus.

Kuskile võistlema ma ei läinud. Tšempionaadi jätsin ka ära, sest ulmelised summad ja Erikson ei ole hetkel eriti positiivselt meelestatud ratsutamis lainel. Arvatavasti tunnetab minu pingeid ja meeleolu ja nii muutub ka hobuse oma.

Septembrist on meil Triinuga nüüd 2 noort hobust Jaagupis tegeleda ja vb hakkame ka Piirumis käima. Eks näis kuidas see välja kujuneb.

Igatahes nendega kaheks nooreks on hetkel Russel ja Rautsik. Mõlemad on 3 aastased eesti tõugu täkud veel. Kuskil 2 nädala pärast tuleb meil suurem ruunamine. Russel, Rautsik, Risling ja Erikson ruunatakse ära. Pean veel teetanuse süsti ära tegema kõigile.

Aga noortest lähemalt. Russel on meil kõige toorem. Temaga hetkel tegeleme kukla probleemida, et päitseid ei pane üle pea vaid ilusti teeme kinnituse lahti ja külje pealt kinni. Katsume saada teda jalgu andma ja seista kinniseotult, et ta maha ei istuks. Jalgadega on nii, et esialgu annab juba päris ilusti ja tagumisi laseb puutuda ja mingil hetkel laseb seda üleval hoida, et ei viruta. Aga see on probleem, ta ei oska ennast ikka üldse tasakaalustada kolmele jalale. Panime talle valjad pähe ja päitsed peale. Ka sadulateki ja kordesedelga panime selga. See teda ei huvitanud eriti. Jakäime aga käekõrval ja harjutamine mitte selga ronimist. Tutvustasime ka kordega. Tegime vurri temaga ja käis sammus korde peal.. See kõik toimus meil 3 päeva jooksul.




Rautsik annab enam vähem jalgu. Kipub ikka eest ära astuma ja natuke vehkima, aga see on lihtsalt harjutamise ja rutiini küsimus. Rautsik käis meil käekõrval ja ohjes üksi valjastega. Tuli väga uhkelt välja. Nüüd katsume temaga juba metsa minna ohjama ja Russeli tahaks ka kaasa võtta. Et Rautsikuga saab juba rohke tööd teha ja varsti ka miskit sadulat proovima hakata.




Ja Eriksonist rääkides siis me pole ratsutanud eriti. Katsume rohkem maast tööd teha ja Triin aitab mind temaga. Triin tegi talle topeltkordet ja hobune oli kohati hea ja kohati hakkas väga vastu. Aga tal on küllaltki suur tagasilöök toimunud. Ta ehmub ja kardab jällegi igasugu asju ja hakkab vastu. Aga vaikselt uuesti alustada ja seekord kõik õigesti teha. Panen siia mõne parema pildi tollest korrast.






Vat nii. Kui meie hobupark suureneb, eks ma siis räägin nendest lähemalt. Hetkel ma kajastan nende kolme tüübi tegemisi ja arengut.

Olge mõnusad.

No comments: