Wednesday, November 21

Natuke lähemalt Taanist

Täna oli mul päris tööpäev kohe.

Hommikul kell 7 olime tallis ja alustasime bokside tegemisega ja hobuste karusellitamise ja koplitesse viimisega. Hobused käivad liivakoplis ja neid on siin vist kokku neli. Karusell on 6 kohaline , aga seal käib 3 hobust või 1. Bokside tegemine on imelihtne. Siin on oli hea saepuru - selline õhuline ja suurelaastuline. Hommikul tehakse korralikult boks puhtaks. Siis lükatakse saepuru boki seinte mõõda ülesse kuilateks, et keskelt oleks vaba ja märjale kohale raputatakse peale mingit roosakaspunakas desinfitseerivat pulbrit. Ja siis aetakse kõik saepuru keskele tagasi, aga ööred on ikka kõrgemal. Igal on umbes 6 boksi teha. Kuskil 9-10 vahel on 30 min paus. Kus süüakse ja jutustatakse. Hobuseid vahetatakse järjest karusellist ja koplist. Karusellis on tavalised hobused 40 minutit. 2 traavlit tund aega. Koplis saavad nad olla 30 min ja traavlid tund aega.  Peale pausi jätkame - hobused käivad gym'is ehk trenažööril, kuskil 25 min. Siin on 2 gym'i  ja kui hobused on normaalsed, siis saab 2 korraga ka käima panna. Siis on siis watergym, ehk vesi trenažöör. Seal käivad ka mingi hobused. aga sellega ma pole kokku puutunud.

Ma sain omale 3 hobust, kelle eest pean hoolt kandma, ehk siis iga päev neid puhastama, kapju puhastama, pesema ja õlitama kabja alt. Hobuste nimed hetkel mul meeles pole, aga üks on hall suur täkk. Ja teised 2 on  traavlid. Jah siin on 3 traavlit vist. Omaniku omad, aga neil on mingi vigastus ja siis boss arvas, et meie juures on neil parem taastuda, sest saavad paremat hoolt. Igatahes mingit ägedad. Ühe nimi on Yänkki ja teine vist Cybus. vms. 

12-13 ajal käisin lõunas majas. Peale seda tegin oma hobuseid vms. Olin gym'i juures, kui hobused käisid. Seal peab alati keegi igaksjuhuks valvama. Samal ajal puhastad siis valjaid või kerid pindesid kokku vms. 

Kõik täkud liiguvad siin boksist väljaspoole olled täkusuulisega. Kõigil oma oma suuline. 
Kõigil hobustel on tekid seljas. Keegi siin just rääkis, et boss oli ostnud korraga 120 vms tekki juurde. Üks hobuseboks on hobusetekke täis - horseware ireland talli ja vihmatekid. mmmmmmmmmm. :)

Mis veel.. Zack ja Karin sõidavad hobuseid ja Thomas ise ka. 


See on siis meie talli kõige väärtuslikum hobune. Juttude järgi kõik kuulsad hobuseinimesed Euroopas on tahtnud teda ära osta. Kuigi tal pole erilisi tulemusi hetkel , pidi ta hüpe nii kvaliteetne olema. See hobune oli maksnud 5 mln eurot . Jah kõige odavam hobune maksab kuskil 100 000 eurot. ainult . Aga siin on palju ilusaid hobuseid . Üks ilusam ja suurem ja lihaselisem ja.. oeh.. :)

Quidam on ka tore. Ta on nüüd juba 31 aastane. Temaga ratsutatakse ikka veel, aga ainult sammu. :)


2 comments:

e said...

Tee Quidamist pilti, kui lubatakse (või üleüldse tallist pilte) :-)

Edu ka!

Grete said...

Kahjuks piltide tegemisega on raskuski. Töö aja ei tohi telefoniga ka rääkida, et neile ei meeldi see eriti. Aga pildistada oleks siis palju. Ma pole elus näinud nii suuri bokse, kui siin 6 grandprix hobusel on. no ma ei valeta kui ma ütlen, et 7x4 suuruses. Aga ma katsun seda kõike mis siin on kirja järjest panna. :)