Thursday, June 3

5 tundi

Hei.

Täna oli siin päris varakult Piirumis kohal juba. Alustasin nagu ikka noortest 3 aastastest. Rioha oli esimene. Täitsa tubli on juba ja ei ole enam selline näriline ka. Panin sedelga ka selga täna ja panin kinni ja ei olnudki koll. Aga täna ma ei jäksanud tuua lühemat sadulavööd niiet ainult panin selga ja liigutasin ja võtsin ära. Jalutasime ja tegime peatusi ja proovisime ka natuke ringil kõndida. Järgmiseks siis katsun nad ohjadesse panna ja kordel liikuma õpetada.

Siis oli Reserva. Täna ta oli üllatavalt rahulik. Nojah. Kari on ka täpselt aia ääres. Selline rahulik on ja numpsik, aga tema jaoks oli juba sadulatekk ka koll, niiet tutvusime ainulöt sellega. Ta õpib üldse halvemini , kui teise või on selline hellem tahaks öelda. Ta ei karda ka nagu. No selline aram. Aga käisime ilusti ja katsusime hoogsalt ka liikuda, mitte ei veninud nagu tatt. Ja tegime peatusi. Käisime ka karjast eemal natuke ja tsillisime niisama

Siis oli Rioha turn. Temale ka sedelgat proovisin ja käisime käekõrval, peatused ja katsetasime ka ringil käimist. Tuli täitsa välja. Kapjadega saime ka enam vähem, kugi alguses ju peab kohe mängima nende tagumistega. Ta annab küll jalgu, aga kohe vajub selga ka ja paneb jala maha. Olen palega koguaeg nääd võtnud ja hullult kiitnud, kui ilusti ise hoiab ja laseb puhastada.

Siis Võtsin Leedi. Tegime kippadi-koppadi. Nii mõnna oli. Ja ta on natuke ka juba kaalu langetanud. Sadulavööst saab aru. Täna Piret ütles, et varsti hüppama uuesti hakkama. Ta oli kunagi hull hüppe poni olnud. Aga ta on vahva. Kuigi see vankrihobuse keeramine on sees ja ei taha väga panutada, aga kui painutab, siis on nagu uss. Täna sain säärtega sõita ka ja tundsin ennast sadulas mugavasti. Tegime ka galoppi mõlemast jalast ja käisime mereääres jalutamas. Panime seljast aia kinni ka.

Siis võtsin Risti. Ta on igavene ülbik. Panin talle sadula selga ja tegin ohjamist ja topeltkordet. Ta kasutas mind nii ära ja mul polnud kordepiitsa ka. Ja ta ei teinud midagi. Ma võisin seal hüpata ja karata palju tahtsin. Aga natuke sain ta ikka liikuma. Tegin pärast ka korderingil sammu natuke. Muud ta ei teinud ju lihtsalt. HOmme aga ma talle armu ei anna. Sihtis mind ka keeras tahumikku koguaeg. Uhh. Ma ootan juba, millal see vanker tagasi tuleb ja need paksud mutid kõik vankri ette panna. muhahahaha. :)

Siis jõudsin Roosiga ka veel paar ringi ümber keldri jalutada ja ei läinudki närvi, kui teisi ei näinud- Tublid olid kõik täna .

Homme tuleb Veiko ja tuleb suur värkimis maraton. Loodan, et hobused käitnuvad ilusti..

Järgmise postini. :)

No comments: