Sunday, June 6

Reedest ( 8h )

Kuna Reedel ja laupäeval oli palju tegemist siis kirjutan alles täna oma reedese posti

Esimesena võtsin Risti. Panin talle sadula ja tegin kordet. Ta on ikka nii ülbe ja ei taha üldse midagi teha. Sihib inimese poole jalgadega ja mida iganes, Aga saime lõpuks korde peal ilusti jooksma, mitte lonkima.

Järgmiseks võtsin Roosi. Jätsime Risti välja rohtu sööma ja Roosi on ka siis rahulikum. Tegin talle ohjamist. Esimese korra kohta oli päris hea. Ja saime mitu ringi teha über keldri, niiet ei näinud teisi hobuseid. Tal on selle karjast lahkumisega suuuured probleemid. Ja varsad on samasugused.

Siis sõitsin Leediga. Mõnus oli nagu alati. Traavisime seal ja katsusime painutada ja tegime üleminekudi. Tegime natuke mõlemast jalast galoppi ka. Enam pole nii, et tõuseme galopile ja siis kohe traavile, Jäksu on rohkem tulnud. Käisime mereääres jalutamas ka. Ja vees käisime ka natuke . Ta on nii armas ikka. Näeb päris sportakas välja, väljaarvatus see hiiglama suur kõht seal all. aga me tegeleme sellega.

Siis oli noorte kord.

Rivanera vist võtsin esimesena. Panime sadula esimest korda elus selga ja kõndisime sellega. Proovisime ka korde ringi peal liikuda. See tuli esimese korra kohta supperhästi välja.
Rivaneraö on ostja ka olemas. Nüüd tuleb ta Ramsesega ära paaritada ja siis läheb uude koju. Kuskile VIrge Lauri ( kestvusratsutaja vms. Perekonnanimi vb pole õige? ) talli või koju vms.

Riohale ka sadul selga, Jalutasime algul käekõrval ja siis proovisime ka korderingipeale saada. Tuli ka natuke välja, aga halvemini, kui Rival. Aga tubli oli ta siiski. Ja kari läks ju ka natuke eemale.

Siis Reserva. Ta tuleb juba päris kenasti karjast välja. ( Tema on siis üks see eelkõnelevatest Roosi tütar ) Temale ma harjutasin sadulatekki alles selga ja panin ka sadula korra selga. Ta on selline pikaldasema õppmisega. Ehk siis kinnistub paremini. Tema ka natuke korde peale ja kõik.

Siis ootasime mingi 2 tundi Veikot veel. Ta pidi muideks tulema kell 10 hommikul, aga saabus pool 5 . Poole 7 olid meil 11 hobust värgitud . Minu 3 noort pidasid ennast niiiiiii hästi üleval. Sain kiita ka :) . Olin neil ju nädal aega jutti jalgu ülesse kakkunud. KÕige rohkem kartsin Rioha tagumisi jalgu, aga ei. Polnud juttugi kaklemisest. Oli küll hea tunne. :)

Rääkisime natuke juttu. Särku hobustest ja niisama.

Siis 7 paiku läksime Veikoga ( mina sõitsin ees ja Veiko järgi ) Marilini hobust värkima ja Anne 2 eestlast ka .

Veiko andis mulle ka oma 2 vana rasplit (A) . Saan oma vana roostetanud ära panna. MInema ei viska.

Oligi selline meeletult pikk ja väsitav päev. Ega nende noortega sai ka päris pikalt tegeletud. Nüüd varsti võtame 2 aastased ette ja hakkame näituseks valmistuma.

Ükspäev teen ka pildi blogi ja tutvutan teile oma hoolealuseid sealt.

C ya.

Homseni. :)

NB. Varsti tuleb Erik ka koju lõpuks ja Hanks tuleb meile suveks. Pean aiad üle vaatama ja laskma basseini kaevata hobustele karjamaale, et ei peaks vett tassima. Igatsen oma muso.

No comments: