Thursday, November 4

Day 4

Äratus kell 5.00. Jõudsime talli mõni minut enne kella 6. Leidsime oma tallimestarid ülesse. Tutvustasime ennast ja saime teada, et meie aitame viiendas vahekäigus ehk poiste vahekäigus . Esimene töö oli heina jagamine. Hobused saavad 1-2 kg heina iga söögikord . Meie tallimestari andis meile heina pakist ühe „viilu“ heina ja ütles, et palju me arvame, et see kaalub. Meie pakkusime, et 1 kg. Läksime kaalusime ära ja oli hoopis 1,5 kg. Igat portsjoni ei kaaluta, pannakse tunde ja silma järgi, aga hobused, kes on paksud, neile kaalutakse hein täpselt ära. Meie vahekäigus oli 2 sellist hobust ja nende hein pannakse sinistesse Ikea kottidesse.

Siis anti meile Triinuga kahepeale 3 boksi teha. Vigo, Vili ja üks oli veel. Bokse tehakse nii, et hobune on boksis samal ajal ja kui hakkab välja trügima seotakse kinni. Võeti ainult junnid ja märg koht ja püütakse boks teha nii puhtaks kui võimalik, aga läbi ei kaevata. Boksid keeratakse ümber iga kolmapäev. Paska lava ehk sitakäru hakkas eest tahapoole liikuma ,kui tegid kiiremini bokse, siis viskasid junnid vahekäiku boksi ette. Tõime ka kuivike’t ehk turvast nelja boksi.

Samal ajal kui meie bokse tegime käis Rehustaja ehk siis kaera ja muu sööda jagaja. Selle jaoks on eraldi inimesed.

Võtsin ühelt hobuselt pinded pealt.Panin Bibi’le teki selga ja ja viisin Jena välja . Siis oli lõuna ja peale lõunat käisime pühkisime vahekäigu puhtaks.

Nägin ka kuidas hobust klipiti. Vahtisin suu ammuli.

Vabal ajal käisime hüppetrenni testi jälgimas ja passisime toas.

Päivätalli algas kell 11.30

Ennem seda käisime koplis hobustel järgi, kelle hommikul välja viisime. Lõuna aeg tõin ühe hobuse sisse, võtsin talt teki seljast . Pühkisin vahekäigu puhtaks. Kõik.

Käisime Triinuga taastootmise tallis. Päris vahva günekoloogia keskus ja pukk.Peaks Ulvile sealt pilte tegema.Korraga on võimalik 5 mära korraga seemendada ja sabad poomisnööridega rippus. Vaatasime jälle kellegi trenni ja tulime koju ära. Teised läksid Forsasse kummareid ostma ja meie Triinuga läksime netti.

Iltatalli kell 16.45.

Jah. Tänane õhtune praktika tallis oli väga tegus. Vahetasin ühel hobusel teki ära. Pühkisin põrandat ja jagasin kahele hobusele silo, mille koguse ma panin puuse koguaeg. Pool kuus olime vabad juba.

Vaatasime natuke trenni ja tulime koju süüa tegema.

misssing youu. niuuuu

1 comment:

Gerli said...

Grete! Vahva, et oma tegemisi kajastad. Järgmisel aastal, sügis 2011, võta osa Leonardo praktikalugude konkursist. Link http://archimedes.ee/hkk/index.php?leht=143&id=336.
Ootan huviga uusi postitusi.