Tuesday, November 2

Moi

No tervitused siis Ypäjält!

Jõudsime ilusti kohale. Küll väikese viivitusega. KÕik on lihtsalt supper. Söögid on nämmad ja ühikas päris mõnus ja kodune.

Eile vaatasime kõigepealt ühika üle ja jagati meile tekid-padjad ja linad. Sättisime ennast sisse ja siis oli väike miiting, kus siis räägiti tänasest päevast.

Täna me pool 9 läksime Soome hobuse ülevaatusele/võõrratsaniku testile. Näidati märasid. Kõigepealt sõitis ratsanik ise skeemi. Oli traavi ja galopi skeem. Siis hüppas 3 takistust ( vahepeal oli väike paus , kui vajas seda ) ja ratsanik ise hüppas. Kellel siis vahetati vahepeal sadulat ja muud varustust. Ja seejärel läks üks noor meesterahvas sinna selga võõrratsanikuna. Hiljem toimus liikumine kolmnurgal ja toimus autasustamine. Väga rahulik ja mõnus üritus, mitte nagu Eestis tavaliselt. Kõigeks ja kõigil oli aega . Üks koolisõidu ja üks takistussõidu treener oli ainult.

Täna oleks nagu terve päeva söönud. Õudne. Aga käisime ringi kaemas siin. Väga vahvad tallid ja MANEEEZID!. Te ei kujuta ette kui suured ja vahvad need on . Kindlasti teen pilte ka.

HOmme me vaatame siis soome hobuste varssade ja kuni 3 aastaste ülevaatust. Kell 3 on miiting, kus siis saame oma päevakavad, et kus kes mis tallis töötab. Saame ka ratsutada. Jeiiiiii!. Kirjutasime ülesse, et mida keegi tahaks saada või teha siin ja need pannakse meile siis tallitööde vahele. Rautus ja ratsutamine ja rakend ja veterinaaria pool ja groomi värk.

Nädalavahetusel on siin Ypäjä Winter Show 2010. Pidi tulema üle 800 stardi. on siis national competition. Poni sõitjaid oli vingelt palju. Tuleb huvitav. Seal saame kohtuniku tööd jälgida ja kohtunikuga koos ringi käia. Vat

Esmaspäev-teisip on meil võimalus minna Richard White kliiniku ( Kyra Kyrklundi mees ) ja seda täiesti tasuta. KÜll, aga peame oma tallitööd ilusti ära tegema, et terve päeva kindlasti ei saa kuulata ja pealt vaadata.

Siis mis veel.

Ostsin Eriksonile uue teki. Hullult lahe ja vahva. Kui Reet neljapäeval koju läheb siis saadan Eestisse selle.

Täna käisime Jokioinenis ja Forssas. Käisime veekeetjat ja netipulka ostmas. Hetkel istun teise ühika all toas, Saime wifi parooli ja nüüd lebos siin nahkdiivani peal. Kõht on täis. Inimesed on väga toredad ja vahvad.

Aga kodusigatsust veel väga pole, kui siis natuke kellegi järgi. Ja oma musu eriksoni järgi.

Erikson on Eva Palmi juures Vainu talus Karksis. Sõbraks Maur ja naabriteks naised. Mida veel tahta.

Homseni!

No comments: