Wednesday, November 10

Esimene ratsutamine siin.

Moi

Hommik

Krihvid kolmandas vahekäigus kolmele tunnihobusele. Mina panin kahele ja Triin ühele. NIiiii lahe oli. Peale seda oli sihuke higipull otsa ees :D. Meie vahekäigus olid hobused söödetud ja boksid juba enam vähem valmis. Me hakkasime turvast vedama. Mul õnnetust turba laviini alla jääda. Kogemus jällegi :D . Tekitasin ja aitasime tunnikaid koplisse viia. Hommikusöök. Pühkisime vahekäigu puhtaks. Vaatasin kuidas Iikori hambaid raspeldati. Mingu huvitav ja teistmoodi asi oli tal suus. Bigi nägu on punne täis. Nagu mädapaised ja nüüdseks on need keha peale ka levinud. Kõik kes temaga kokku puutuvad lastakse deso ainega üle.

Meil käis ühikas koristaja. Piilik oli ise diivanil istuda ja tema sel ajal meie wc potti küüris. :/

LÕuna

Hobused tuppa. Pühkisime ja pesime pesuboksi.

Õhtu

Silo ja hein hobustele. Coper sisse. Tekk ära. Vahekäigu puhastamine.


Ja ratsutamises pikemalt. Kohtusime Pike'ga 3 vahekäigu juures. Jagas meile hobused. Kuna hobuseid oli 4 siis olime kaheks grupis. Hobused valmis asusime Ypäjä halli poole teele. AGa trenni tegime hoopis Opisto hallis. Mina, Maris, Evely ja EGe olime esimene rühm. MIna sõitsin Jaaniga.


Vahva 15 aastane soome hobune. Alustasime sammu ja peatustega. Tegime palju poolpeatusi. Traavis ka poolpestus, et hobune lihtsalt ei jookseks vaid töötaks ja mängisime poolpeatustega ja hobuse samme lühemaks ja pikemaks sõitmisega. Tegime ka täisistakus traavi ja lasime hobustel kaela sirutada sammus. Pike käskis mul ainult ratset rohkem kätte võtta ja küünarnukkidesse väike nurk sisse teha ja need endale lähemale tuua. Tegin palju poolpeatusi. Siis tegime galoppi. Nii et suure ringi pealt lähed sammus peeglini, mis oli maneezi otsas , sealt tõstsime hobuse galoppi, tegime väiksema ringi ja täpselt samas kohas jätsime traavile hobuse. Ja samm. Nii tegime mõlemat pidi. Ai kui hea oli. Sain kiita ühtalse ja hea tempo ja rütmi eest ja tõesti hea oli sõita. Ja galopile tõsted õnnestusid meil kõigil väga hästi. Vat. Selline trenn oli. Kokku kuskil 30 min mõlemal grupil. Iga inimesega tegeled personaalselt ja suhtles kõigi koguaeg. Väga supper treener oli.

Oleme Triinuga käinud õhtuti tema trenne vaatamas ja olid head trennid ja ta ise on niii vahva ja tore inimene :) .

Vat. Selline päev meil siis.

Nv tuleb meile Austriast Keegi Western ratsutamise kliinikut tegema.

Järgmine nädal on meil esmasp ja teisip Rautus Mauriga 3,5 tunnised tunnid. Esmasp arvatavasi võtame läbi jala anatoomia ja ehk midagi veel.

Ja reedel ratsutame jälle.

Millalgi lisan video ka ratsutamisest.

Oeh. Raske on siin natuke juba olla ka. Koduigatsust kui sellist pole, aga lihtsalt. Hakkab juba väike rutiinipoiss külla tulema ja vaheldust tahaks. Samas me oleme ise ka laisad selle koha pealt vb natuke olnud.

nurr. missing somebody.

NB! Meil on siin niiiii palju ideid ja asju tekkinud. õudukas. =)

1 comment:

Gerli said...

jaa, me just Külliga eile rääkisime, et kui tagasi tulete, on teil ideid ja mõtteid nii palju, et leiate palju mida muuta ja arendada. Igatahes põnevaid tegemisi teile sinna.