Tuesday, November 9

Some free day's my ass.

NOnii. Oli siis meie kurikuulus Richard White kliinik. No kus oli alles hobused ja ratsanikud. Oli seinast seina. Üks ratsanik istus ideaali lähedaselt. Paar olid sellised ,kes vajas veel nipet näpet, kuid istusid nii vagusi seal seljas, nagu päris. Ja mõni taotles ainult rollkuri ja R käskis koguaeg patsutada oma hobust. Oli väga hariv ja näitlik.



Meil olid ka esimesed õppetunnid. Käisime sepikojas rautuse ja värkimise kohapealt ennast harimas. No me oleme ikka nii targaks saanud selle koha pealt juba ja niiiiii palju on veel õppida! Oleme vaadelnud erinevaid raudu, et miks ja kunas. Eilne poolteist tundi läks ära raudaderuumis. Täna näitas Mauri meile näitlikult Taikuri peal raua valimist ja värkimist ja rautust. Esitasime palju küsimusi ja saime neile kõigile vastused. Oskame olla palju targemad sepa valimisel ja sepale anda ette tegurid, mida soovime oma hobuse puhul rautusega taotleda. Milliseid raudu vaja ja kui palju maha lasta võtta ja mismoodi üldse värkida oma hobust.

Mauri rääkis ka hobuse löömisest, et tema MITTE KUNAGI ei kasuta hobuse puhul vägivalda ja kui hobust on võimatu värkida, siis ta jätab lihtsalt pooli ja läheb minema, sest tema töö pole hobusele õpetada jalgu andma. Väga õige minu meelest. Et tema lööks neid seppasid, kes löövad hobuseid. Meie Eesti seppade puhul tekib küsimus, kes oleks selline?

Ta oskas igale küsimuselel mis algas küsimusega MIks vastada. Ta rääkib küll ainult soome keelst, aga ta räägib seda suht selgelt ja enamusest saame aru, kui ei saa siis küsime inglise keeles või soome keeles uuesti üle või kamba peale tõlgime jutu ikka ära.



See pilt on Anneli tehtud. Pätsasin Facebookist, et teile kallid lugejad ka näidata pilti ühest rautus "kojast". Millal Eestisse või veel parem Särkusse selline asi tuleb?

Täna tegime pannkooke igas vormis ühikas ja mõnna. Sai ikka korralikult puhata. Vaikselt hakkab tõbi kallale tulema mul. Aga kõigil on sellised arstimid kaasas, et kaugemale see vist ei jõua kui nohu ja köha. :D



20-21 on meil siin Western ratsutamise kliinik. Ulla sebis meid ka sinna ja leiab meile inimese, kes seletab meile neid termineid ja üldse seda. Väga armas temast. :)

EIle õhtul käisime ka jõusaalis. Mõnna olii. Täna jälle. :)

Panen FB'sse pilte ka ülesse. Vaadake sealt siis. :)

No comments: